lauantai 7. heinäkuuta 2012

Joulun tunnelmissa

Joulusta on hetki vierähtänyt, mutta koska en ole sen jälkeen blogiani päivitellyt, niin tässä nyt meidän joulumme tunnelmia ja niitä tonttujen salaisuuksia joista mainitsin. Osa lahjoista vilahti paketteihin ennenkuin lahopää pakkaaja muisti ne ikuistaa, mutta tässä nyt ainakin osa.

Vuoden 2011 tonttuilut alkoivat piparkakkutalosta. Mitään perinteistä ei lähdetty hakemaan ja lopputuloksena oli tämänmoinen kerrostalo, jonka katolle sopii laskeutua joulupukin tai helikopterin. Inkun ideapajassa kävin ystävien seurassa kasaamassa joulupukin reen poroinen. Nameja katosi suuhun yksi jos toinenkin.Pukin konttiin valmistui sukkapari jos toinenkin. Seikkailin erilaisissa blogeissa ja vietin minuutin jos toisenkin ravelryn sivuilla ja malleja löytyi aivan liikaa. Varastoonkin niitä jäi, joten sukkalahjoja on varmasti luvassa tulevaisuudessakin.

 Olgasukkiin ihastuin heti ja niitä teinkin useammat. Näistä väreistä tuli suffeli karkit mieleen.

Nämä taisivat olla ensimmäiset sukat jotka tein pukinkonttiin. No purl monkeys-ohje löytyi Ravelrysta

 Äitin lapaset olivat sisarusten ryhmäprojekti. Seuraukset tämän katraan kokoontumisesta ovat välillä vähän mitä sattuu ja tontuilla oli välillä vähän hanskat hukassa. Lapaset saatiin kuitenkin tupsuineen valmiiksi.


 Muutama päivä ennen aattoa oli totiset paketointitalkoot ja silloin muistin edes muutaman kuvan ottaa. Osa lahjoista oli toimitettu jo etukäteen, osa oli ehkä vielä puikoilla. Aina jää viimehetkille.


Langat pääasiassa Novitaa. Keskellä olevien sukkien langan ostin kimmelvillasta (Netta jos luet tätä, niin kerrohan vyötteen kadottaneelle, mitä lankaa ostin)

perinteiset pitsisukat ovat vakiosuosikki

Nipin Taimitarhasta poimin mallin näihin lapasiin.

 Aattona liikkelle lähdettiin jälkkärin kanssa. Juustokakku jota olin kovasti jännittänyt onnistui vallan mainiosti ja osoittatui myöhemmin päivän aikana myös maukkaaksi. Ohjeen nappasin mtv3:n sivuilta.


 Joulua vietettiin perheen kanssa. Appivanhemmilla, isovanhemmilla, omien vanhempien luona ja sisarusten seurassa. Isän vanhemmilla ihailen aina eteisessä eräiden lapasten kuviointia, mutta kotiin päästyäni yksinkertaiselta vaikuttanut malli on jo ehtinyt unohtua. Tällä kertaa otin kameran käteen.


 Joulu oli kaikenkaikkiaan todella onnistunut. Toivottavasti jokainen sai olla pakettejaan avatessa yhtä haltioitunut kuin alla oleva nuorimies.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti